Technologie pražení

Technologie fluidního lože

Proč jsme si vybrali právě tuto metodu? Nejpoužívanější dva způsoby pražení kávy jsou kondukce a konvekce. Klasické pražící stroje využívají přenos tepelné energie vedením, tedy kondukce. Kávová zrna se nasypají do bubnu stroje, který je nahřátý. Praží se tedy především dotekem zrna s bubnem pražičky. Zde může docházet k různým defektům, jako například spálení části zrna, díky dlouhému kontaktu s bubnem. Oproti tomu konvekce, využívá přenos tepelné energie prouděním. K tomu používáme jako první v republice stroje od Typhoon Roaster, které umožňují pražení kávy proudem horkého vzduchu, v němž se kávová zrna jemně mísí a zároveň praží. Díky intenzivnímu proudění vzduchu uvnitř stroje jsou kávová zrna pražena rovnoměrně ze všech stran a mají až o 70 % méně vad.